Çam Reçinesi ve Antiseptik etkisi!


Reçine, katı ya da yarı akışkan, billurlaştırması güç, suda çözünmeyen, organik çözücülerde (eter, etanol vs.) çözünen, ısıtılınca yumuşayan maddeye denir.


İlkel çağlardan beri eczacılıkta ilaç hammaddesi olarak kullanılan reçine; Antiseptik, antimikrobiyal ve bakteriyosidal etkiye sahiptir.


Reçineler bitkiden doğrudan saf halde elde edilemeyip, yağ gibi çeşitli maddelerle karışım halinde elde edilir. Reçine organik çözücü olan etil Alkol ile birleştiğinde çözünmeye başlar. Yağa göre erken çözünen Reçine, alkol ile birleşir. 

Elde edilen bu çözelti organik maddelerde, Yüzeylerde kullanılırsa ortam enfeksiyon, septisemi veya çürüme önleyici etki gösterir. 


Gıda sektöründe raf ömrü uzatma işleminde sodyum silfit, sodyum nitrit gibi insan sağlığına zararlı birçok kimyasal kullanılmaktadır. 


Ancak hazırlanan çözelti doğal antimikrobiyal etkisiyle çürüme sürecini minimal düzeye indirecektir.İlaç sektörü 2018 yılı rakamlarıyla 40 milyar TL’yi aşan büyüklüğü ile sağlık sektörünün en önemli bileşenlerinden biridir. Açık yaraların, laboratuvar malzemelerinin, ameliyat malzemelerinin vs. sterilizasyon işleminde kimyasal antiseptikler kullanılmaktadır. 


Basit bir sıvının etkileri raf ömrü uzatmadan yara tedavisine kadar sayısız yerde kullanılabilir.



---Th0r


Soru görüş ve önerileriniz için

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar